1. Commercial Wings Sdn. Bhd. ("CWSB") is committed to protecting the personal data supplied by you to CWSB to ensure compliance with the legal and regulatory requirements in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 ("Act").
  2. This Personal Data Protection Policy is issued in both the English Language and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail.
  3. During the course of your transaction and dealings with CWSB, you may be requested to furnish from time to time to CWSB, directly or through online forms and/or other electronic methods, your personal data, which may include your name, identity card number, correspondence address, email address, telephone contact number, and/or other information relevant to the purposes listed in Item 4 below.
  4. CWSB may collect, retain, use and otherwise process your personal data for the below stated purposes but is not limited to:
    1. communicating with you;
    2. conducting and/or carrying out any surveys;
    3. notifying you of any promotions including delivery of notices and sending any advertising and/or marketing and/or promotional materials;
    4. handling your enquiry, feedback or complaint.
  5. To facilitate any of the purposes of Item 4 above, it is obligatory for you to supply CWSB with sufficient personal data as required by CWSB. If you fail to supply the personal data as required CWSB may be unable to provide you with services and/or products requested.
  6. If you do not want CWSB to disclose, transfer, use or process otherwise your personal data for any of the purposes listed in Item 4 above or if you wish to withdraw your consent in full or in part or limit the processing of your personal data, you may contact CWSB in writing at the particulars set out in Item 14 below.
  7. CWSB may disclose your personal data to any of the following categories of third party(ies) as may be required for any of the above purposes as stipulated in Item 4 or for other legitimate purposes:
    1. regulatory and government authorities, local council and industry regulators;
    2. CWSB's auditors, consultants, accountants, lawyers or other financial or professional advisers including any relevant financial institutions;
    3. CWSB's agents, event organisers, network operations, third party service or product providers;
    4. any other persons under a duty of confidentiality to CWSB; and/or
    5. any other entities that CWSB may think fit.
  8. CWSB shall take practical steps to safeguard your personal data against any loss, misuse, modification, unauthorized or accidental access or disclosure, alteration or destruction.
  9. CWSB shall ensure that any security policy developed or implemented by CWSB complies with the security standard required under the Act and any applicable law that may from time to time be in force.
  10. Any personal data supplied by you will be retained by CWSB as long as necessary for the fulfilment of any of the purposes for which the personal data was collected or otherwise permitted by any applicable law that may from time to time be in force.
  11. If any personal data is no longer required for the purpose for which it was processed, CWSB shall take all reasonable steps to ensure that it is destroyed or permanently deleted.
  12. Under the Act, you have the right of access to your personal data held by CWSB on payment of fee as prescribed in the Act.
  13. Personal data supplied by you to CWSB must be accurate, complete and not misleading. If you know that your personal data held by CWSB is inaccurate, incomplete, misleading or not up-to-date, you may make a data correction request in writing to CWSB.
  14. You may send your data access request, data correction request or any inquiries to CWSB in writing at the following address:
    Attention:
    Marketing & Communications Department
    Correspondence Address:
    Commercial Wings Sdn Bhd, Management Office, Lot No S37, 2nd Floor, IOI Mall, Jalan Puchong, Bandar Puchong Jaya, 47170 Puchong, Selangor Darul Ehsan.

NOTIS DASAR PERLINDUNGAN DATA PERIBADI
  1. Selanjut dengan keperluan undang-undang dan peraturan mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("Akta"), Commercial Wings Sdn. Bhd ("CWSB") bertekad untuk melindungi data peribadi yang dibekalkan oleh anda kepada CWSB.
  2. Notis ini dikeluarkan dalam Bahasa Kebangsaan dan Bahasa Inggeris. Sekiranya berlaku apa-apa percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Kebangsaan, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.
  3. Sepanjang transaksi dan urusan anda dengan CWSB, anda mungkin diminta dari masa ke semasa untuk memberikan CWSB, secara langsung atau melalui borang laman web dan/atau kaedah elektronik yang lain, data peribadi anda yang mungkin termasuk nama, nombor kad pengenalan, alamat surat-menyurat, alamat e-mel, nombor telefon, dan/atau maklumat lain yang berkaitan bagi tujuan pengumpulan data peribadi yang terkandung di dalam bahagian (4) di bawah ini.
  4. CWSB mungkin akan mengumpul, menyimpan, menggunakan dan selainnya memproses data peribadi anda untuk tujuan
    1. berkomunikasi dengan anda;
    2. menjalankan kajian;
    3. memaklumkan anda berkenaan promosi-promosi termasuk penghantaran notis dan bahan pengiklanan dan/atau pemasaran
    4. pengendalian pertanyaan anda, maklum balas dan aduan.
  5. Untuk memudahkan perkara-perkara yang dirujuk di dalam bahagian (4) di atas, ia adalah wajib bagi anda untuk membekalkan CWSB dengan data peribadi yang mencukupi sepertimana yang dikehendaki oleh CWSB. Jika anda gagal untuk membekalkan data peribadi sepertimana yang dikehendaki, kami mungkin tidak dapat menyediakan anda dengan perkhidmatan dan/atau produk sepertimana yang diminta.
  6. Jika anda tidak mahu CWSB manzahirkan, memindahkan, menggunakan atau memproses data peribadi anda selain bagi perkara-perkara yang di senaraikan di dalam bahagian (4) di atas atau jika anda ingin menarikbalik persetujuan anda atau sebahagian daripadanya atau ingin menghadkan pemerosesan data peribadi anda, anda boleh menghubungi kami secara bertulis di alamat seperti yang diberikan di dalam bahagian (14) di bawah ini.
  7. CWSB akan menzahirkan data perbadi anda kepada kategori pihak ketiga berikut sepertimana yang diperlukan bagi tujuan-tujuan yang terkandung di dalam bahagian (4) atau untuk tujuan-tujuan sah yang lain:
    1. pihak berkuasa kerajaan, majlis dan industry pengawal selia tempatan;
    2. juruaudit, konsultan, akauntan, peguam, syarikat insuran atau penasihat kewangan termasuk institusi kewangan yang berkaitan;
    3. agen, pengatur acara, operator rangkaian, perkhidmatan atau pembekal produk pihak ketiga;
    4. mana-mana pihak dibawah kewajipan kerahsiaan kepada CWSB; dan/atau
    5. entiti lain yang CWSB anggap patut
  8. CWSB akan mengambil langkah-langkah praktikal untuk melindungi data peribadi anda dari kehilangan, salah guna, ubah suaian, akses atau penzahiran tanpa kebenaran atau tidak sengaja, pengubahan atau pemusnahan.
  9. CWSB akan memastikan bahawa mana-mana dasar keselamatan yang digubal atau dilaksanakan oleh CWSB mematuhi tahap keselamatan yang dikehendaki di bawah Akta tersebut dan apa-apa undang-undang yang berkuat kuasa dari masa ke semasa.
  10. Mana-mana data peribadi yang diberi oleh anda akan disimpan oleh CWSB selama mana yang diperlukan untuk memenuhi sebab-sebab yang dinyatakan di atas atau sebaliknya dibenarkan oleh mana-mana undang-undang yang berkuat kuasa dari masa ke semasa.
  11. Jika mana-mana data peribadi tidak lagi diperlukan bagi maksud yang mana ia diproses, CWSB akan mengambil langkah yang munasabah untuk memastikan bahawa data peribadi tersebut adalah dimusnahkan atau dipadamkan secara kekal.
  12. Di bawah Akta tersebut, anda mempunyai hak akses kepada data peribadi anda yang dipegang oleh CWSB apabila anda membayar fi yang ditetapkan mengikut Akta.
  13. Data peribadi yang diberi oleh anda kepada CWSB mestilah tepat, lengkap dan tidak mengelirukan. Jika anda tahu bahawa data peribadi anda yang dipegang oleh CWSB adalah tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan atau tidak terkini, anda harus membuat permintaan bertulis kepada CWSB untuk mengemaskini data tersebut.
  14. Anda boleh menghantar permintaan untuk mengakses data anda, pembetulan data atau sebarang pertanyaan kepada kami secara bertulis di alamat berikut:
    Perhatian:
    Bahagian Pemasaran & Komunikasi
    Alamat Surat-menyurat:
    Commercial Wings Sdn Bhd, Management Office, Lot No S37, 2nd Floor, IOI Mall, Jalan Puchong, Bandar Puchong Jaya, 47170 Puchong, Selangor Darul Ehsan.